Telefoonnummer

026-3511729

E-mail

info@tcparkstraat.nl

Openingstijden

Ma-vr: 8:00 - 18:00 (avonden en zaterdag in overleg)

Doet het pijn?
Het inbrengen van de naald kunt u even voelen, maar verder doet het nauwelijks pijn. Vaak voelt u niet eens dat de naalden erin zitten. Wel kunt u een raar gevoel krijgen, een soort schokje of een tintelend of zwaar gevoel. Dit is het DeQi gevoel en betekent dat de naalden precies goed zitten.

Wat voor soort naalden worden er gebruikt?
De naalden die gebruikt worden zijn heel dun. Ze zijn niet te vergelijken met injectienaalden. Voor de verschillende plaatsen van het lichaam zijn er naalden die verschillen in dikte en in lengte. Er worden steriele wegwerpnaalden gebruikt, die per stuk verpakt zijn.

Wat gebeurt er na een behandeling?
Vaak zult u zich na een behandeling loom of wat moe voelen. Dit is normaal en betekent dat u ontspannen op de behandeling reageert. Soms voelt het behandelde lichaamsdeel wat zwaar of dof. De reacties kunnen na een aantal keer minder sterk ervaren worden.

Worden er alleen naalden gebruikt?
Nee, er kan ook moxa gebruikt worden. Moxa is bijvoetkruid en wordt gebruikt om de acupunctuurpunten te verwarmen. De warmte dringt diep door in het acupunctuurpunt en zal de energiestroom sterk stimuleren. Dit wordt meestal gedaan met een moxastick, een soort sigaar van moxa. Verder kan er advies worden gegeven over voeding, beweging en levensstijl.

Wie behandelt me?
U wordt behandeld door Rémy van As. In 1992 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en in 2005
ben ik begonnen aan de driejarige opleiding acupunctuur, welke ik in 2008 heb afgerond. Ik ben lid van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur), de overkoepelende beroepsvereniging voor acupuncturisten. De NVA staat garant voor de kwaliteit van de beroepsuitoefening van de leden.