Telefoonnummer

026-3511729

E-mail

info@tcparkstraat.nl

Openingstijden

Ma-vr: 8:00 - 18:00 (avonden en zaterdag in overleg)

De pijnloze High Power Lasertherapie is de perfecte oplossing om patiënten met uiteenlopende klachten (oppervlakkig of dieper in het lichaam) sneller en effectiever te behandelen.

Met een lasertherapie behandeling (photobiomodulation) is het herstel gemiddeld een derde van de tijd die normaal nodig is bij een reguliere behandeling.

Een fysiotherapeutische Lasertherapie behandeling is geschikt om de te behandelen plek vooraf soepel en los te maken en de mobiliteit te vergroten, waardoor de fysiotherapeutische behandeling makkelijker uitgevoerd kan worden en de patiënt minder pijn ervaart.   Maar ook als een op zichzelf staande behandeling om bijvoorbeeld ontstekingen weg te nemen en op te ruimen en pezen, spieren en ligamenten te herstellen.

Denk aan o.a.:

·       Slijmbeursontsteking
·       Beschadigde of ontstoken pezen en gewrichten
·       Artrose
·       Kraakbeenschade, verstuikingen en verrekkingen
·       Carpaal Tunnel Syndroom en RSI
·       Onderrugpijn, Hernia, nekklachten en Whiplash
·       Spanningshoofdpijn, Migraine en kaakklachten
·       Tennisarm, Golferselleboog
·       Hielspoor en Runner’s knee

Buiten deze voorbeelden is er nog veel meer mogelijk.

Wat kun je verwachten van een fysiotherapeutische Lasertherapie behandeling?

Een Lasertherapie behandeling is in de meeste gevallen geen vervanging voor een fysiotherapeutische behandeling, maar een aanvulling hierop.

Waarvoor is een fysiotherapeutische Lasertherapie behandeling geschikt?

Vóór een fysiotherapeutische behandeling om de te behandelen plek soepel en los te maken en de mobiliteit te vergroten, waardoor de fysiotherapeutische behandeling makkelijker uitgevoerd kan worden en de patiënt minder pijn ervaart.

Maar ook als een op zichzelf staande behandeling om bijvoorbeeld ontstekingen weg te nemen en op te ruimen en pezen, spieren en ligamenten te herstellen.

Bij klachten van bijvoorbeeld Artrose en Reumatoïde Artritis werkt de laser pijnstillend, wat al heel prettig kan zijn voor de patiënt, maar de ziekte zal hiermee helaas niet verdwijnen.

Met een lasertherapie behandeling is het herstel gemiddeld een derde van de tijd die normaal nodig is bij een reguliere behandeling. Hierdoor zijn de klachten vaak binnen het door de verzekering aangegeven aantal behandelingen verholpen.


Aantal behandelingen

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de locatie, het soort klacht en de ernst van de klacht.

Lasertherapie is geen tovermiddel en moet net als bij een bestaande fysiotherapeutische behandeling regelmatig worden herhaald om een goed resultaat te bereiken. Het is niet realistisch te denken, dat na 1 lasertherapie behandeling de klacht over is.

Na een lasertherapie behandeling zal de patiënt in veel gevallen directe pijnverlichting voelen. Dit komt doordat er met de behandeling endorfine wordt aangemaakt. De pijn kan na 1 tot 1,5 uur weer toenemen, omdat de endorfine is uitgewerkt. Dit houdt niet in dat de behandeling geen effect heeft gehad. Het eerste doel is niet om pijn te stillen, maar om een optimale omgeving voor weefsel te creëren om te genezen.

De behandeling voelt aangenaam warm aan, is volledig pijnloosveilig en kent geen bijwerkingen.