Telefoonnummer

026-3511729

E-mail

info@tcparkstraat.nl

Openingstijden

Ma-vr: 8:00 - 18:00 (avonden en zaterdag in overleg)

fysiotherapie Arnhem Enkel
Fysiotherapie Arnhem enkel

Fysiotherapie wordt al eeuwen toegepast. Bijvoorbeeld in de vorm van oefeningen of massage. Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen.
Fysiotherapie is vrij toegankelijk, dat houdt in dat u zonder verwijzing, onder behandeling kunt komen. Op voorschrift van een arts, dat kan uw huisarts zijn, een specialist of een bedrijfsarts is ook mogelijk.
Fysiotherapie kan toegepast worden bij verschillende klachten. Bijvoorbeeld pijnklachten, bewegingsbeperkingen en spierzwakte.
Een belangrijke groep vormen de klachten van het bewegingsapparaat, zoals rug- en nekpijn en problemen met ander gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld.

Daarnaast speelt fysiotherapie een belangrijke rol bij de revalidatie na ongelukken, operaties of na en tijdens ziekte.

Binnen de fysiotherapie zijn er veel specialisaties ontwikkeld. Daarbij zijn bepaalde deelgebieden van de behandeling of voor bepaalde categorie patiënten behandelmethoden ontwikkeld aan de hand van steeds nieuwe inzichten.
Ook het vak fysiotherapie is veel te ruim om de deelgebieden volledig en allemaal te kunnen beheersen. Hieronder ziet u onze specialisaties

Welke specialisaties hebben we in huis?

In onze praktijk hebben we naast algemene fysiotherapie de beschikking over de volgende specialisaties:

Manuele mobilisaties en manipulaties
NDT (therapie na een beroerte)
Sensomotoriek
Triggerpoint therapie, dryneedling
Psychosomatische fysiotherapietcp-fysio-acu (2)
Medische trainingstherapie
Ontspanningstherapie
CranioSacraaltherapie
Acupunctuur
Medical Tapen
Diverse vormen van massage

Een behandeling van een fysiotherapeut duurt ongeveer een half uur. Tijdens de eerste afspraak brengt de fysiotherapeut alle klachten in kaart. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Vervolgens wordt in samenspraak met de patiënt een plan voor behandeling opgesteld. Al tijdens het eerste bezoek kan hiermee worden begonnen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan.

De behandelkosten worden door de meeste ziektekostenverzekeraars vergoed, mits u aanvullend verzekerd bent. Indien noodzakelijk komen wij ook bij u thuis voor behandeling.

De fysiotherapeut doet meer dan u denkt!

Als specialisten in beweging willen fysiotherapeuten, naast het behandelen van klachten, een positieve bijdrage leveren aan gezond bewegen, het terugdringen van ziekte-verzuim en het voorkomen van blessures. Op die manier willen wij u helpen om uw lichaam zo goed mogelijk functionerend te houden.

Uw lichaam verdient immers de beste behandeling!

TCparkstraatFysioArnhem (7)